10.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Adana Etabı Gerçekleştirildi. (29.04.2017)

10.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Adana Etabı Gerçekleştirildi.
29/04/2017

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) tarafından bu yıl 10.su gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Buluşması, Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.
Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 70 ülkeden üniversite öğrencilerinin kültürlerini tanıttıkları buluşmaya ilgi büyük oldu.
Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan, MEB Daire Başkanı Fatih Kuzu, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, UDEF Genel Başkan Yardımcısı Fatih Evran, Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Memur Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hayati Koca, Mehmet Çalışkan, Kızılay İl Başkanı Ramazan Saygılı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, Yüreğir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ekrem Ulu, Ülfet Der yönetici ve üyeleri, ÇUDER yöneticileri ve çok sayıda STK Temsilcisi ve Adanalının katıldığı programda misafirlere Özbek Pilavı da ikram edildi.
İlk olarak ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz’ün açılış konuşması ile başlayan program daha sonra Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve UDEF Genel Başkan Yardımcısı Fatih Evran’ın selamlama konuşmaları ile devam etti.
ÇUDER Başkanı İbrahim Tokgöz konuşmasında, uluslararası öğrencilerle ilgili sayısal veriler paylaştı, misafir öğrencilere yönelik yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Her öğrenciye kendi evlatları gibi yaklaştıklarını ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasından mezun olup gittikleri ülkelerindeki koordinasyona varıncaya kadar geniş çaplı faaliyetler yürüttüklerini belirtti.
Konuşmaların ardından, yine ÇUDER tarafından düzenlenen Mini Dünya Kupası maçlarına katılan ülke takımlarının öğrencileri ödül ve hediyelerini protokol heyetinden aldılar.
Daha sonra misafir öğrenciler sırayla sahneye çıkarak yöresel şarkı, dans ve gösterileriyle ülkelerini temsil ettiler.
Etkinlikte sahne alan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Adil Şan ise bestelediği şiirlerini seslendirerek izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.
Salondaki etkinliklerin bitimine müteakip davetliler bahçeye davet edildi. Burada çeşitli ülke ait stantlarda görevli öğrencilerimiz kendi ülkelerinin kültürünü, yiyeceklerini, kıyafetlerini ve diğer özelliklerini tanıttılar.
Gün boyu süren etkinliklerde Adana halkı dünyanın farklı coğrafyalarını ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu.


Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği

Çukurova international student association


BİZ KİMİZ? / WHO ARE WE? / من نحن؟