Mezuniyet Programı Yapıldı. (20.06.2017)

Mezuniyet etkinliği gerçekleştirildi.
20/06/2017

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) olarak, Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Otelinde ilimizdeki üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarından bu yıl mezun olan, 23 ülkeden 62 öğrencimize yönelik mezuniyet ve iftar programı organize ettik.
Bangladeşli Hasan kardeșimizin Kur'an tilaveti ile başlayan programımız, mazeretlerinden dolayı programa katılamayan milletvekillerimizin telgraflarının okunması, dernek başkanımızın selamlama konuşması, Endonezya ve Kenya'dan birer öğrencilerimizin selamlama konuşmaları ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hayati KOCA'nın konuşması ile devam etti.
Programa katılan Kızılay İl başkanımız Ramazan Saygılı, İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Fatih Yahya AYAZ ve Prof. Dr. Asım YAPICI hocalarımıza; Dernek başkanımız İbrahim TOKGÖZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımızdan Hayati KOCA ve Mehmet ÇALIȘKAN tarafından üzerinde 24 dilde BİZ, BİR MİLLETİZ yazılı tablo hediye takdim edildi.
Mezun olan 62 öğrencimize ise Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan DAĞLI, Yüreğir Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Ekrem ULU, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından, mealli Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı kitabı, Plaket ve 24 dilde öğrencilerimiz adına düzenlenmiș Biz, Bir Milletiz belgesi takdim edildi.

MEZUNİYET TÖRENİMİZDE KENYA'LI ABDURRAHMAN KARDEŞİMİZİN KONUŞMASINDAN BİR BÖLÜM.
Türkiye'den çok şey öğrendik. Öğrendiklerimizi sahada uygulamak üzere ülkelerimize dönüyoruz inşallah. Kenya'da ilk cumhurbaşkanımız olan Syn. Jomo KENYATTA şöyle diyordu: 'Misyonerler ülkemize ilk geldiklerinde bizim karınlarımız toktu, arazilerimiz vardı. Onlar bize gözlerimiz kapalıyken dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda araziler onların elinde, bizim elimizde ise incil kitabı vardı.' Türkiye önümüze büyük ufuklar açtı. Ömrümüz yettiği sürece Türkiye olarak bizlere gösterdiğiniz hedef ve istikamet, ben dahil Türkiye'de öğrenim gören yüzbinlerce gencin hayali ve umut ışığı olmaya devam edecektir. Ülkelerimize döndüğümüzde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimizden, gönül elçiniz olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bizlere gösterdiğiniz ev sahipliğinden dolayı genelde Türkiye'ye, özelde Adana halkı ve ÇUDER'e bugün mezun olan 22 ülkeden 61 öğrenci arkadaşlarımız adına şükramlarımı sunuyorum.


Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği

Çukurova international student association


BİZ KİMİZ? / WHO ARE WE? / من نحن؟