Öğrenci Buluşmaları Etkinliği Yapıldı. (28.04.2018)

Onlarca renk, yüzlerce kültür, dünya beşten büyüktür. / Dozens of colors, hundreds of cultures. The world is bigger than five. / عشرات الألوان ومئات الثقافات. العالم أكبر من خمسة.
28/04/2018

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından tüm Türkiye'de düzenlenen 11.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları etkinlikleri devam ediyor.
Bu kapsamda ''Uluslararası Öğrenci Buluşmaları'' etkinliğinin Adana etabı, derneğimiz ÇUDER tarafından 28.04.2018 Cumartesi günü Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferas salonunda ve bahçesinde gerçekleştirildi.
Bu yılki teması ''Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür, Dünya Beşten Büyüktür'' olan etkinliğimize Adana Valimiz Sn. Mahmut DEMİRTAŞ, Adana Milletvekili ve Eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Fatma Güldemet SARI, MEB Müsteşar Yardımcımız Sn. Turan AKPINAR, İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Sn. Hayati KOCA, Yüreğir Kaymakamımız Sn. Fatih GENEL, UDEF Temsilcisi Sn. Nuri ATICI, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarımızın yönetici ve temsilcileri teşrif ettiler.
Etkinliğin ilk safhasında bütün davetliler konferans salonuna alındı. Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açış konuşmaları, Sn. Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ, Sn. Milletvekilimiz Fatma Güldemet SARI, UDEF Temsilcisi Sn. Nuri ATICI ve ÇUDER Dernek Başkanımız Sn. İbrahim TOKGÖZ tarafından yapıldı. Tüm konuşmacılarımız, ülkemizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören misafir öğrencilerimizle, hiçbir renk ve kültür ayırımı gözetmeden en güzel şekilde ilgilenip ülkelerine birer Türkiye dostu olarak dönmelerini sağlamanın önemine vurgu yaptı.
Açış konuşmalarından sonra misafir öğrencilerimiz, halk oyunları ve tiyatro gösterisi gibi etkinliklerle kendi kültürlerini tanıttılar.
Etkinliğin ikinci safhasına dışarıda devam edildi. Bahçede 62 ülkeyi temsilen kurulan stant ve çadırlarda misafir öğrencilerimiz, yöresel kıyafet, yöresel yemek, fotoğraf ve çeşitli kültürel materyallerle kendi ülkelerini davetlilere tanıttılar.
Programın sonunda, daha önce ÇUDER tarafından organize edilen Mini Dünya Futbol Turnuvasında dereceye giren ülke takımlarına hediyeleri takdim edildi. (Dereceye giren takımlar için bakınız 22.04.2018 tarihli haber.)
Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimize teşrifleriyle destek veren tüm protokol heyetine, katkılarından dolayı tüm gönüllülerimize ve görevlerini en güzel şekilde yapan misafir öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

.................................................................

Meetings held by UDEF student activities in Turkey continues.
In this context, the activities of the International Student Meetings were held in the conference hall and garden of Evliya Çelebi Vocational and Technical Anatolian high school on Saturday, 28.04.2018 by ÇUDER.
This year's theme for your event: “Dozens of colors, hundreds of cultures. The world is bigger than five.”
Our activity is Adana Governor Mahmut DEMIRTAŞ, Adana Deputy and former Minister of Environment and Urbanism Fatma Güldemet SARI, Deputy Undersecretary Turan AKPINAR, Provincial Director of National Education Hayati KOCA, Yüreğir district governor Fatih GENEL, UDEF Representative Nuri ATICI, civil society and civil society The directors and representatives of our organizations attended.
In the first phase of the event, all invitations were taken to the conference hall. The event began with the recitation of the Qur'an.
Opening speeches were made by Governor Mahmut DEMIRTAŞ, deputy Fatma Güldemet SARI, UDEF Representative Nuri ATICI and President of ÇUDER Association İbrahim TOKGÖZ.
our guest students have introduced their own culture with activities such as folk dancing and theater show.
The second phase of your event continued outside.
In the stands and tents set up to represent 62 countries in the garden, our guest students introduced their culture to invited guests.
We would like to thank all the participants and students who supported our event.

.................................................................


Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği

Çukurova international student association


BİZ KİMİZ? / WHO ARE WE? / من نحن؟