Uluslararası Gençlik Merkezimiz Açıldı

Uluslararası gençlik merkezimiz açıldı.
06/10/2018

Derneğimiz ÇUDER tarafından projelendirilen “Çukurova Uluslararası Gençlik Merkezi”nin açılışı, 6 Ekim 2018 Cumartesi günü yapılan geniş katılımlı programla gerçekleştirildi.

Uluslararası gençlik merkezinde yapılan kahvaltılı açılış törenine, misafir öğrencilerimizle birlikte Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) temsilcisi Selman DURAN, Adana Valiliği Dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları müdürü Recep KURTOĞLU, Adana’mızın çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ile üniversite öğretim görevlileri katıldılar.

Oldukça yoğun katılımın gözlendiği törende yapılan konuşmalarda “Şehrimize ve ülkemize eğitim için gelen yüz binlerce misafir öğrenciye sahip çıkmanın, onların derdiyle dertlenmenin, Türk kültür ve kardeşliğini en güzel şekilde yerine getirmenin dolayısı ile de bu öğrencilerin kendi ülkelerine birer Türkiye dostu olarak dönmelerine yardımcı olmanın” önemine vurgu yapıldı.

Uluslararası Gençlik merkezi, Adana üniversitelerinde doktora, yüksek lisans ve lisans eğitimi alan farklı ülkelerden yaklaşık 2000 misafir öğrenciye hizmet verecek.

Çukurova Uluslararası Gençlik Merkezi, ÇUDER tarafından geliştirilen ve T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençlik Projeleri” kapsamında faaliyet gösterecek.

Uluslararası Gençlik Merkezinin amaçları arasında yerli ve misafir öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak, öğrencilere Türk kültürü ve İslam medeniyeti konulu çeşitli konferans, seminer ve panel çalışmaları düzenlemek, kitap okuma müzakereleri yapmak, tarihi ve kültürel mekânlara öğrenci gezisi düzenlemek ve çeşitli dallarda spor müsabakaları organize etmek gibi aktiviteler bulunuyor.